Tülay Hatimoğulları: Barışa sadece Kürtlerin değil 86 milyonun ihtiyacı var

ÊLİH - Kürt halkının ortak talebinin barış ve devletin adım atması olduğunu belirten DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Buna sadece Kürt halkının değil Türk, Arap, Laz ve Çerkezlerin, bu ülkede yaşayan 86 milyon yurttaşımızın ihtiyacı var” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih İl Örgütü, 2’nci Olağan Kongresi’ni Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Binlerin katılımıyla kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede, PKK’nin yaşamını yitiren öncü kadroları Ali Haydar Kaytan, Rıza Altun, Sakine Cansız ile Mustafa Mesut Tekik, 23 Ağustos 2024 tarihinde Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde Türkiye’nin hava saldırısında katledilen gazeteci Gülistan Tara, yaşamını yitiren İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafları ve “Jin, jiyan, azadî”, “Barış ve demokratik toplum için örgütleniyoruz”, “Sana söz büyük barış bu ülkeye gelecek”  pankartları asıldı.
 
Sık sık, “Şehid namirin” ,”Bijî Serok Apo”,” Bê Serok jiyan nabe”, “Jin, jiyan, azadî”, “Biijî berxwedana zîndanan” ve “Direne direne kazanacağız”  sloganlarının atıldığı kongrede, 11 Mayıs’ta İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan kongrede konuşan mevcut Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Mustafa Mesut Tekik’in anısına sahip çıkıp mücadeleyi zafer le sonuçlandıracaklarını belirtti.
 
ONURLU BARIŞ MÜCADELESİ
 
Daha sonra görevden alınarak yerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük konuştu. Gülistan Sönük, “Kürt halkının verdiği mücadeleyi onurlu bir barışla taçlandırılması ve sürecin ruhuna denk bir mücadele yürütülmesi bizim hedefimiz. Mücadelede yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak için mücadeleden taviz vermeden gece gündüz mücadele edeceğiz” dedi.
 
Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yakın zamanda yaşamını yitiren siyasetçiler Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Mesut Tekik  ileFaruk Sağlam’ı anarak konuşmasına başladı. Tarihi süreçlerden geçildiğini belirten Tülay Hatimoğulları, şunları belirtti: “Sayın Abdullah Öcalan 27 Şubat’ta ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nı gerçekleştirmiştir. Bu çağrıya kendi örgütü karşılık vermiş ve kendi kongrelerini gerçekleştirmiştir. Bu dönemde özellikle barışın tesis edilmesi ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için  önemli adımların atıldığı günlerden geçiyoruz. Bizler bugün Türkiye’de kendi kendimizi yönetebilir bir seviyedeyiz. Demokratik bir seçim olsa belediye sayımızı ikiye katlayacak bir seviyedeyiz. Türkiye’nin nitelik bakımından en önemli siyasi partisi, Türkiye’de temsili bakımından üçüncü büyük siyasi parti ve muhalefetiz. Bugüne başta Kürt halkı olmak üzere bütün ezilen ve sömürülenlerin desteğiyle geldik. Şimdi elde ettiğimiz bu başarı ve kazanımları  hukuki kazanıma çevirmenin arifesindeyiz. Bunu elbette başarabiliriz. Çünkü buna sadece Kürt halkının değil Türk, Arap, Laz ve Çerkezlerin, bu ülkede yaşayan 86 milyon yurttaşımızın ihtiyacı var. Taybet İnan’ın cenazesi 7 gün sokakta kaldı. 7 gün boyunca orada cenazeye işkence edercesine bekletildi. Oğlu Mehmet İnan şunu söylüyor; ‘Sayın Öcalan’ın çağrısını yürekten destekliyor, ‘devlet adım atsın’ diyoruz. Bedel ödemeyenlerin ‘barış istemiyoruz’ demeye hakkı yok diyor. Cenazesi buzdolabında günlerce bekletilen Cemile kızımızın kıymetli annesi Emine Çağırga şunu söylüyor; ‘İki çocuğum gözümün önünde katledildi. Buna rağmen barış diyorum. Bu süreçten umutluyum devlet mutlaka adım atmalıdır’ diyor. Bu iki örnek Kürt halkının ağır bedel ödemiş Kürt halkının fikrinin özetidir. Özet tek cümle ile şudur; bizler barış istiyoruz devlet adım atsın. Bu salonda anaların, Kürt halkının bu talebini bir kez daha seslendiriyoruz. Devlet adım atsın.”
 
TÜRKİYE TERCİHİNİ YAPMALI
 
En büyük amacımız barışı toplumsallaştırmak. Halkımız, ‘Sayın Öcalan bir çağrı yaptı ve örgütü bu çağrıya uydu, kongresini yaptı. Kararlarını açıkladı. Peki devlet neyi bekliyor?’ diyor. Evet yetkililerden halkın beklentisi büyük, bu sorular bize Batman’da da Mardin’de de Kars’ta da İstanbul’da da Edirne’de de Türkiye’nin dört bir yanından geliyor. Bu süreçteki asıl mesele, Türkiye’nin nasıl bir ülke olacağıdır. Asıl mesele bu ülkede çoğulculuk mu, vatandaşlık paydasında ortaklaşmak mı, yoksa kaba güvenlikçi merkeziyetçi ve yargı sopasıyla toplumu yönetmeye çalışan bir rejimin devamı mı? Şimdi herkes bu sınavdan geçmek durumundadır. DEM Parti olarak diyoruz ki; Türkiye tercihini barıştan ve demokrasiden yana yapmalıdır. O nedenle temel sloganımız barış ve demokrasidir.
 
Ortadoğu kaynayan kazan. Suriye’den Yemen’e kadar yoğun bir şekilde savaş ve çatışmalar devam ediyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, Hindistan- Pakistan ve birçok ülkede savaş tamtamlığı devam ediyor. Ortadoğu’da kartlar yeniden karılırken yanı başımızdaki Suriye sınırında o kadar ciddi ve önemli gelişmeler meydana gelirken; bize düşen en büyük görev Türkiye’nin iç barışını sağlamak ve demokratikleşmektir. İşte bu nedenle barışı istiyoruz. Yine aynı şekilde Türkiye derin bir ekonomik krizden geçiyor. Asgari ücret bugün insanların ekmek dahi alamayacağı bir seviyede. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Silaha, İHA, SİHA’lara, mermilere, güvenlikçi politikalara bütçe ayrılması yerine alın terimiz olan ekmeğimizin hakkı olan ücretlere bütçe ayrılsın diye barış istiyoruz.
 
KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE
 
Süleymaniye’de gerçekleşen bir kadın konferansına katıldık. NADA’nın konferansında 19 Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesi vardı. İnanın en fazla konuştuğumuz şey savaş, kadınların çektikleri, kaçırılan Êzidî kadınlar, katledilen kadınlar, Suriye’de kaçırılan katledilen Alevi kadınlar, Alevi katliamı, Hristiyan katliamı, Dürzilere yapılan katliam ve başta Rojava olmak üzere bütün özgürlüklere saldırmak isteyen radikal İslamcı ideolojinin ağır etkisindeki örgütlere dönük değerlendirmeler oldu. Kadınlar dedi ki, ‘Barış, demokrasi tek seçeneğimiz. Demokratik toplumu inşa etmek tek seçeneğimiz.’ Buradan bizler yükselen bu kadın sesine ‘Jin , jiyan, azadî’ şiarıyla hep birlikte karşılık verelim, kadın özgürlüğü için mücadelemizi daha çok yükseltelim.
 
İNŞANIN YOLU YEREL YÖNETİMLER 
 
Kayyım meselesine gelmek istiyorum. Bugün Batman’da DEM Parti olarak en yüksek oy ile belediyeyi kazanmış bir siyasi partiyiz. Gülistan Sönük, eşbaşkanımız yüzde 64.52 oyla seçilmiş ve Türkiye’de bu önemli bir gündem olmuştu. Türkiye basınının neredeyse tamamı yazdı bu başarıyı ancak gelin görün ki bu kayyımcı anlayış iki dönem kayyım atadığı yetmiyormuş gibi bu 3’üncü dönemde de 10 belediyemize yeniden kayyım atadı. Bakın 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB)  büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Sayın İmamoğlu dahil olmak üzere devam eden bir kaç dalgayla çok sayıda belediye meclis üyesi, belediye başkanı, belediye personeli gözaltına alındı ve tutuklandı. ‘Kent Uzlaşısı’ üzerinden HDK’yi hedef alarak, gerçekleşen operasyonları asla kabul etmiyoruz. Hele de barışı konuştuğumuz bu günlerde bu operasyonların derhal durmasını ve biran önce herkesin serbest bırakılmasını, belediye eşbaşkanlarının acilen görevlerine iade edilmesini bekliyoruz. Barışı sağlamanın yolu da demokratik toplumu inşa etmenin yolu da güçlü bir yerel yönetimden geçer. Yerel yönetim güçlü değilse, özgür değilse, demokrasinin D’sinden bahsetme imkanımız yoktur, olamaz. Kayyım gözaltı ve tutuklamalar demokrasinin kalbini krize sokuyor. Demokrasinin kalbi yerel yönetimler, özgür bırakılmalı, güçlendirilmeli ki; Türkiye’nin bir bütün olarak bünyesi sağlıklı çalışsın. Buradan bir kez daha diyoruz ki, OHAL döneminde ihsas ettiğiniz kayyım yasası biran önce lağvedilmelidir. Belediye eşbaşkanlarımız bir an önce görevlerine iade edilmelidir. Bu gerçekleşene kadar tekrar etmeye devam edeceğiz.
 
YARGI PAKETİ GELMELİ
 
Bizler barışın müzakere edildiği bu dönemde Sayın Öcalan’ın yaptığı bu çok önemli çağrının gerçekleştiği bu dönemde bayramdan önce değerli halklarımızın çifte bayram kutlamasını istiyoruz. Bunun için yargı paketinin bayramdan önce gelmesi için DEM Parti olarak hem parlamentoda hem de parlamento dışı muhalefetle de, iktidar partileriyle yaptığımız bütün görüşmelerde bunun altını özellikle çizdik. Yargı paketi bir güven artırıcı adım olarak derhal gelmelidir. Yargı paketinin içinde infaz yasasının olması çok önemlidir. Bu yargı paketinin içinde hasta tutsaklar başta olmak üzere bir çok konuda hapishanelerdeki koşulların düzeltilmesi ve bir çok siyasi tutsağın özgürlüğüne kavuşması için çok önemlidir. Bizler bu talebimizin sonuna kadar ısrarcısı ve arkasında olacağız. Batman’da bu salonda eminim cezaevinde çok sayıda tutuklusu olan, rehinesi olan insanlar olarak sizler de dört gözle bu yargı paketini bekliyorsunuz. Batmanda bu salondaki alkışı umuyorum ki Ankara’da saraydakiler başta olmak üzere duyar ve bayramdan önce siz değerli halklarımıza bu çifte bayramı yaşatabiliriz. Barış için daha çok çalışmalı. Halk toplantılarına, ev ziyaretlerine aralık vermeksizin devam etmeliyiz. Sayın Öcalan çağrısını da yaparken şunun altını önemle çizdi. Bu çağrı yepyeni bir örgütlenme hamlesinin, yepyeni bir toplumsal muhalefetin örülmesinin hamlesidir. Demokratik toplumu inşa etmenin hamlesidir. O yüzden daha çok çalışacağız.
 
MUHALEFET BARIŞA SAHİP ÇIKMALI
 
Buradan aynı zamanda muhalefete de seslenmek istiyorum. Muhalefetin bugüne kadar bu süreci sahiplenmesi kimi nüansları dışında tutarak söylüyorum, çok kıymetli ve önemlidir. Bunu her daim söyledik. Bakın muhalefet, iktidar hiçbir ayrım yapmaksızın, hiç kimse kendi dar manada parti çıkarını düşünmeksizin barışa sahip çıkmalıdır. Çünkü barış 100 yıldır özlemini duyduğumuz bir şeydir. Barış Türkiye’nin iç barışını tahkim etmesi, her kesimin ama her kesimin yedi yirmi dört hayalini kurduğu bir şeydir. O yüzden barışın inşasında tek tek kentlerimizde en geniş toplumsal mutabakatın sağlanması için bütün il ve ilçe yönetimlerimiz çalışmalıdır. Biliyoruz ki en geniş toplumsal muhalefetin örgütlenmesiyle, bu sürecin sahiplenilmesiyle, iktidar partilerinin bu süreci sahiplenmesi ve devlet kurumlarının bu süreci sahiplenmesiyle bu süreç başarıya ulaşacaktır. Barış bilgelerin, cesurların işidir. Biz büyük bir cesaretle barış mücadelesini sonuna kadar örgütleyeceğiz. Bu sürecin selamete ulaşabilmesi için, barışın inşa edilmesi silahsızlanma sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için demokratik adımların atılmasını sağlayabilmek için Sayın Abdullah Öcalan’ın çalışma koşullarının özgür yaşar ve çalışır koşullarının inşa edilmesi lazım. Sayın Öcalan son görüşmesinde ‘barış mücadelesi veren bütün halklarımıza selamlarımı iletin’ dedi. O’nun selamını iletiyorum. Buradan İmralı’ya binlerce kez selam olsun diyelim.”
 
Konuşmaların ardından mali ve faaliyet raporları okunduktan sonra tek listeyle seçime gidildi. Yapılan seçimlerde Êlih İl Eşbaşkanlığı'na Semra Güneş ve Azat Esin seçildi.
 
 
 
 

Diğer başlıklar

16/06/2025
23:46 Pîran'daki yangın yurttaşlar tarafından söndürüldü
23:11 2 sendikacıya ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklama
22:11 PJAK Eşbaşkanı Peyman Viyan: Kürtler temel haklarını istiyor
21:27 İran, İsrail’e yönelik yeni bir füze saldırısı başlattı
20:36 Dêrsim’de kayyım tarafından işten atılan işçiler için yürüyüş
20:20 Şiyar Be Platformu’ndan Rojava Parkı’nda farkındalık çalışması
19:56 Erdoğan’dan İsrail açıklaması: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız
19:32 Wan’da ‘Şiddetle Mücadele Ağı Platformu’ kuruldu
19:15 Pîran’daki orman yangını yayılarak sürüyor
19:01 İsrail ordusundan İran devlet televizyonuna saldırı
18:10 İzmir'de sendikacılara soruşturma
17:58 Fransa’da Süleymaniyeli 2 genç öldürüldü
17:37 İran-İsrail çatışmaları dördüncü gününde
16:40 Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi: Meclis adım atmalı
15:54 Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı belli oldu
15:36 Gençlik örgütleri sosyalist mücadeleyi tartıştı
15:24 15-16 Haziran'ın 55'nci yıldönümü: Hiçbir kuvvet örgütlü işçiyi yenemez
15:20 HDK Eşsözcüsü eylemdeki KRT TV çalışanlarını ziyaret etti
15:02 Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü: Müzakereye dönün
15:01 KESK'ten alternatif toplu iş sözleşmesi masası kurma kararı
14:51 DBP: Çözüm ve barış için kararlı bir mücadele gerekli
14:16 Makilik alanda yangın
13:31 Temelli: Meclis'te komisyon kurulması öncelikli görevimiz olmalı
13:00 EMEP: Örgütlenme ve toplu pazarlık önündeki engeller kaldırılsın
12:46 Gözaltındaki gazeteciler adliyeye sevk edildi
12:44 Belediyeden içme suyu projesi için kampanya
12:29 İmamoğlu duruşması: Cumhurbaşkanı adayı olduğum için buradayım
12:14 ‘Savaşı bitirin’ çağrısı yapan İranlı sosyolog tutuklandı
12:05 Cari açık Nisan ayında 7,9 milyar dolar oldu
12:03 DEM Parti Eş Genel Başkanları, İmamoğlu ve Kaya'yı ziyaret edecek
11:30 32 yıllık tutsağın tahliyesi 8’inci kez ertelendi
11:12 Trump: Anlaşmanın zamanı geldi
11:09 Üniversite öğrencisine ‘İmamoğlu’ eylemlerinden 4 ayrı soruşturma
11:08 Hasta tutsak savcı kararına rağmen ATK'ye sevk edilmiyor
10:58 Tutsak Canan’ın tahliyesine 6 ay engel
10:33 İkizköylülerden, Çevre Kanunu’ndaki yeni düzenlemelere tepki
09:39 Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı: Sürece katkı sunmak istiyoruz
09:06 Ev işçisi Zeynep Ayvalıtaş: ILO 189 imzalansın
09:05 Sema’sız 27 yıl: İrade başka bir şey
09:04 Hasta tutsak yakınları: Tahliyeleri önündeki engeller kaldırılsın
09:03 Deniz Poyraz katledileli 4 yıl oldu: Unutmayacağız
09:01 Mezar taşı tahrip edildi: Kardeşlik isteniyorsa saldırı engellenmeli
09:00 16 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:40 Karşılıklı saldırılar 4. gününde: Enerji tesisleri hedefte
15/06/2025
23:53 İran'ın İstihbarat Başkanı öldürüldü
23:34 BM’den İsrail ve İran'a çatışmaları sona erdirme çağrısı
23:30 Bafil Talabani, İran’a yönelik saldırıyı kınadı
23:03 7’nci Ma Music Günleri konserlerle son buldu
22:05 Irak'tan sınırlı uçuş kararı
21:10 İstanbul'daki Wanlılardan şenlik: Barış için adımlar atılmalı
20:27 İsrail, İran'ın Meşhed Havalimanı'na saldırdı
20:21 Xelfelî Kitap Günleri'ndeki yayınevlerinden kütüphane için destek
19:41 Reuters: İran'a düzenlenen saldırıda 14 nükleer bilim insanı öldürüldü
19:23 Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü
19:19 Ethem Sarısülük mezarı başında anıldı: Mücadelesini yaşatacağız
19:01 İHD Ankara Şubesi'nin genel kurulunda barış konuşuldu
18:51 Türkiye’nin saldırılarına tepki: Süreci bozmaya dönük eylemlerdir
18:12 Plastik fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı
18:05 İzmir’de yürüyüş: Hak almanın yolu topyekun direniştir
17:48 Sebahat Tuncel: Devlet adım atarsa üçüncü aşamaya geçilir
17:39 Trump: Yakında İsrail ve İran anlaşmaya varacak
17:34 ‘Gençlik ve Demokratik Toplum’ konferansında birleşik mücadele vurgusu
17:17 Limter-İş’ten ‘15-16 Haziran Direnişi’ paneli: Mücadeleyi birleştirmeliyiz
16:42 Êlih'te balkon çöktü: 3 kişi hayatını kaybetti
16:40 HDK Seyfo’da yaşamını yitirenleri andı
16:27 Ege'nin birçok kentinde yangın
16:18 ‘Umut hakkı devlet için önemli bir adımdır’
15:58 Göç Haftası: Yakılan evlerimizi, gasp edilen haklarımızı istiyoruz
15:39 Fransa, İngiltere ve Almanya’dan İran'a müzakere teklifi
15:18 Marksist Okul'dan Wan’da panel
14:39 ‘Dünyada yaşananlar dönüşümün işareti’
14:30 Yeşil Sol Parti PM toplantısını gerçekleştirdi
14:15 İstanbul’da boş arazide erkek cenazesi bulundu
14:04 Göç yolunda kadın ölümlerinde artış
12:44 Dêrsim'de temiz çevre için farkındalık etkinliği
12:34 Amed Ekoloji Meclisi kuruldu
12:13 Mîdyad’ta Süryanilerle buluşuldu: Öcalan'ın felsefesi birlikte yaşamı sunuyor
12:10 DEM Parti Gençlik Meclisi’nden çocuklar için etkinlik
10:48 Bursa’da bir kadın katledildi
10:26 İsrail-İran çatışmasında 3'üncü gün
10:07 Ortadoğu Uzmanı Özkan: Çözüm savaş değil demokratik sistemin oluşması
10:05 Trump’tan tehdit: İran saldırırsa tüm askeri gücümüzü kullanırız
09:38 Bir tarih ve bellek olarak Sakê köyü
09:25 KDP’nin tutukladığı PKK’lilerin aileleri: Çocuklarımızdan haber almak istiyoruz
09:20 Wan Barosu Başkanı: ‘Terörsüz Türkiye’ söyleminden artık çıkılmalı
09:17 Kürt siyasi partiler Abdullah Öcalan'la görüşmek istiyor
09:12 Welîd Çolî: İsrail-İran saldırıları güç savaşıdır
09:09 Jin derginin 120’nci sayısı yayında
09:09 Hücrede tutulan Fırat Erbağa için duyarlılık çağrısı
09:08 Çatışmalı süreçte çocuklarını yitiren aileler: Barış dilde başlar
09:07 Gabar'da ekolojik tahribatın yeni görüntüleri
09:05 Koçerler için çukurlu, askeri üs bölge için betondan yol
09:02 Ateşkes sürerken HPG'li kardeşini yitirdi: Saldırılar güven kırıyor
09:00 15 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
07:49 Adana’da Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı
14/06/2025
23:41 İran’dan İsrail’e yeni füze saldırıları
23:13 İran: 10 İsrail savaş uçağını düşürdük
23:10 İsrail'den İran'ın 6 kentine saldırı
23:06 Tetwan’da 16 gün sürecek olan festivalin tanıtımı yapıldı
22:35 İngiltere’den Ortadoğu’ya askeri takviye kararı
22:29 İsrail'de OHAL uzatıldı
22:26 Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü
22:21 Mezopotamya Vakfı, kongresini gerçekleştirdi
22:12 Suriye'de Mürşidi gençlerin katledilmesine karşı binlerce kişi alanlara çıktı
22:07 Qaîm Sınır Kapısı yeniden açıldı
21:07 İsrail, İran'da gaz sahasını hedef aldı
21:02 Xelfelî’de Kitap Günleri 3’üncü gününde
20:58 İran, İsrail'e ait 3 İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu
20:10 Ma Music Günleri 3’üncü gününde: Çocukları müziksiz bırakmayacağız
19:59 Depremin 28’inci ayında adalet çağrısı
19:45 Şirnex’te yüzlerce kişi çocuklar için yürüdü
19:32 Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
19:26 ABD-İran görüşmesi iptal edildi
19:19 Önder'in anısına uçurtma şenliği
19:15 Ankara’da engelliler hakları için yürüdü
19:07 Wan'da Kaytan ve Altun için anma
18:54 Zelenskiy: Ortadoğu'da gerilim tırmandığında İsrail'e yardım artıyor
18:23 Ekinci’nin taziyesine kitlesel ziyaret
18:17 Aleviler Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nı tartıştı
17:52 Amed’de uyuşturucuya karşı yürüyüş: Tedbir almak zorundayız
17:39 MGK'den Gazeteci Perihan Erkılınç için dayanışma çağrısı
17:22 Xana Axpar’da traktörün altında kalan işçi yaşamını yitirdi
17:22 Sağlık Çalıştayı: Kadının öz bilgisine kulak verilmeli
17:01 ‘Köye dönüş haktır engeller kaldırılsın’
16:59 Kürt siyasi parti ziyaretlerinde Kürtlerin birliği ön plan çıktı
16:38 Adana'da 'Direnişten Geleceğe 15-16 Haziran' Sergisi
16:28 Kıbrıs paneli: Adada barışçıl bir gelecek nasıl mümkün olabilir?
16:19 DBP: Cinsel istismarla ahlaki politik toplum değerleri hedef alınıyor
15:53 PJAK’dan İran açıklaması: Özgürlük halkın demokratik mücadelesindedir
15:23 İsrail’in saldırıları sürüyor: 3 bilim insanı öldürüldü
15:18 İHD Wan’da ve İzmir'de kongreye gitti: Öcalan’ın çağrısını sahiplenelim
15:16 Hayati tehlikesi bulunan tutsaklara özgürlük çağrısı
15:11 3 kentte Altun ve Kaytan anması
14:50 Zeyrek'in ölümüne dair 3 tutuklama
14:47 Bayındır: Saldırgan tutumdan vazgeçilmeli
14:31 İzmir ve Aydın'da orman yangını
14:03 Tutsak kadınlara dayanışma kartları
13:49 KHK eylemi: Ülkeye barış gelmeli
13:38 TTB’den 'savaşı durdurun' çağrısı
13:20 Kayıp yakınlarından yüzleşme çağrısı
13:02 Tahliyesi 5 kez ertelenen İşçi tahliye oldu
12:28 Şenyaşarlar anması: Barış için adım atılmalı
12:27 Cumartesi Anneleri 1055'inci haftada Nurettin Çur'un akıbetini sordu
12:21 İsrail'in Tebriz'e saldırısında 2 komutan öldürüldü
11:58 Bakırhan: Öcalan'ın Kürt liderlerle görüşmesi sürece katkı sunar
11:57 İran: Müzakerelere katılıp katılmayacağımız belli değil
11:12 Dernek başkanı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi
11:00 15 kentin baro başkanı süreç gündemiyle Ankara’ya gidecek
10:50 Gerry Adams'tan Öcalan'a destek: Özgürlüğü hayati önemdedir
10:29 İran'da yeni Genelkurmay Başkanı atandı