COLEMÊRG – Colemêrg Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs'ın Eski Cîlo Stadyumunda kutlanacağını açıkladı.
Colemêrg Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na dair Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Gever (Yüksekova) Şubeler Platformu binasında açıklama yaptı. Açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklamayı yapan TÜM BEL-SEN Colemêrg temsilcisi Tahir Tekinalp, 1 Mayıs mitinginin “Yeni bir başlangıç için haydi 1 Mayıs’a” şiarıyla düzenleyeceklerini belirtti. 1 Mayıs’ın halklar için yeni bir yaşamın ve kalıcı bir barışın kapısını açması umuduyla bir araya geleceklerini belirten Tekinalp, “Mezopotamya’nın güzel coğrafyasında hep beraber barışı, eşit yurttaşlığı, özgürlüğü, halkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir yaşamı hakim kılmak için 1 Mayıs’ta alanları dolduracağız. Jin, jiyan, azadî diyerek, yeni yaşamın inşasının kadının özgürlüğüyle mümkün olduğunu haykırmak için 1 Mayıs’ta alanları dolduracağız” dedi.
MİTİNGE DAVET
Tekinalp son olarak Gever’deki programın detaylarına ilişkin şunları söyledi: “1 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 11.00’da sendika binası önünde toplanıp kortej şeklinde yürüyüp, Gever’in eski stadyumda bir araya gelip hep beraber barışı, emeğin gücünü, kadın özgürlüğünü, halkların kardeşliğini haykıracağız. Tüm halkımızı hep beraber, bir ağızdan yoksulluğa, güvencesizliğe, adaletsizliğe, baskılara karşı meltemi emekten esen soluğunu demokrasiden, adaletten, barıştan alan yeni bir başlangıç için 1 Mayıs’a davet ediyoruz.”