ANKARA - DEM Parti MYK’si, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaptığı tarihi çağrı sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan başkanlığında partisinin genel merkezinde bir araya geldi.
Toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat'ta yaptığı “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”, çağrı gündemli yapılan halk buluşmaları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle yapılan görüşmeler masaya yatırılacak.
Yine DEM Parti'nin Avrupa ülkeleri, Rusya ve birçok ülkede yaptıkları ziyaretler ve sonuçları ele alınacak.
İmralı'da Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan aile görüşmelerinin içeriği değerlendirilecek.
Dün DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme de gündeme alınacak.