Hatimoğulları: Erdoğan sanırsın kendi iktidarında değil simülasyonda yaşıyor

img

HABER MERKEZİ – Erdoğan’ın “İnsanımız kökeninden, dilinden, inancından dolayı ötekileştirilmiyor” sözlerine yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Erdoğan sanırsın kendi iktidarında değil, simülasyonda yaşıyor” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Bedlîs’teki sözlerine yanıt verdi. 
Sanal medya hesabından yanıt veren Hatimoğulları, “Her konuşmasında hakareti ağzından eksik etmeyen Erdoğan Bitlis’te ‘İnsanımız kökeninden, dilinden, inancından dolayı ötekileştirilmiyor’ demiş! Hakkını isteyen işçiyi düşman, Kürtçe halay çeken anneyi düşman, kendi yaşam tarzında ısrar den kadınları düşman ilan eden Erdoğan sanırsın kendi iktidarında değil, simülasyonda yaşıyor” dedi. 
 
‘ÇAĞ DIŞIDIR’
 
Erdoğan’ın “Bölgenin geri kalmışlığı bitti” sözlerine ise Hatimoğulları, “Erdoğan’a önerimizdir. İllerin sosyo-gelişmişlik haritasına baksın, kayyım atama haritasına baksın. Bir de Şark Islahat Planı’na baksın. Kimin, hangi zulümle yoksul bırakıldığını görür. Geri kalan bölge halkı ve Türkiye halkları değil, AKP-MHP ittifakının zihniyetidir. 21. yüzyılda hala bir halkın iradesini yok sayan, eşit yurttaşlar olarak görmeyen, dilini-kültürünü ötekileştiren siyaset geri kalmıştır, çağ dışıdır. Bir de utanmadan yasadışı faaliyetler bahanesiyle kayyım atamanın sınırlarını çiziyor. Yasa dışı iş yapan arıyorsan DEM Parti’ye değil, mafya-çete düzeninin hamisi olan ortağın MHP’ye bak. Belediyeleri batıran kayyımlara bak. Tek bir kuruş vergi ödemeyen şirketlere bak.  Kimsenin şüphesi olmasın. AKP-MHP iktidarına rağmen yasanın sınırlarını mafya-çete düzeninin değil, demokrasinin, adaletin ve eşitliğin çizdiği bir ülkeyi Türkiye’nin emekçileri, yoksulları, ötekileştirilenleri olarak hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.