DEM Partinin okulu ilk mezunlarını verdi

img
ANKARA - Partisinin mezun veren okulunun diploma töreninde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanları, “Önümüzdeki dönemde sadece direnmek tek başına yetmiyor, halklara yol açan, geleceğe ışık olan bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor” dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) okulu, ilk mezunlarını verdi. Balgat’ta bulunan partinin genel merkezinde düzenlenen diploma törenine DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları da katıldı.
 
Diploma töreninde konuşan Parti Okulu’nun Eş Sözcüsü Canan Çalağan, başarılı bir devreyle ilk eğitimi yaptıklarını belirtti ve bundan sonra da çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.
 
‘TEMEL İHTİYAÇ’
 
Hatimoğulları da ele aldıkları teorik çalışmanın pratikte de vücut bulması gerektiğini dile getirdi. Hatimoğulları, “Hakikaten özlediğimiz bir işi gerçekleştirdik. Parti Okulumuz bundan sonra çalışmalarını devam ettirecek. Yerel yönetimlerle yapılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Eğitim çalışmaları hayatın her alanında kendimizi yenilemek ve ufkumuzu geliştirmek bakımından temel ihtiyacımızdır” diye konuştu.
 
Yapılan eğitimlerin kent hizmetleri açısından da önemli olduğunu dile getiren Hatimoğulları, “Kentte bir yol, bir kaldırım inşa ederken o kentin dinamiklerine göre yapmak bir bilinç gerektirir. Dili ve kültürü korumak, kentin bütün farklı bileşenlerinin kendisini o kentin dokusunda hissetmesi için de bu farkındalıkla çalışmaları yürütmek çok önemlidir. Çalışmalarımızın buna katkı sunacağını ve zihnimizi yenilediğine inanıyoruz” dedi.
 
EŞBAŞKANLIK
 
Eşbaşkanlık modelinin üzerinde duran Hatimoğulları, “Eş başkanlık DEM Parti’nin mor çizgisidir. Bunu savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Eşbaşkanlığın dışarıdan kimi saldırılara maruz kaldığının farkındayız. Yaşanan gerilimlerin erkek egemen zihniyetin etkilerinin sonucu olduğunun farkındayız. DEM Parti’de yönetici ya da ne olursak olalım en fazla bilince çıkarmamız gereken konuların başında bu geliyor. Bunu bizim dışımızdaki kesimler de çok iyi biliyor. Bizim dışımızdakilerden bu konuda farklı olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Öyleyse böylesine bir tarihsel birikime sahipsek, eşbaşkanlık sistemimizin daha fazla bilince çıkarılması ve yönetim anlayışımızı buna göre dizayn etmek bakımından da bu farkındalık yaratan eğitim faaliyetlerinin bir önemi var” dedi.
 
‘TARİHTEN GELEN BİRİKİMİ SAHAYA YANSITACAĞIZ’
 
Bakırhan ise başarılı bir eğitim çalışması yürütüldüğünü belirtti. Bakırhan, okulun Balgat’taki Genel Merkezde kurulmuş olmasının önemli olduğunu söyledi. Bakırhan, “Bu gördüğünüz binadan hepimiz geçtik. Nasıl ki önemli yazarlar ‘Biz Gogol’un paltosundan çıktık’ diyorlarsa, siyasetimizin önemli isimleri de buradan geçtiler. Murat Bozlaklar, Mehmet Sincarlar, Orhanlar, Mazlumlar, Türkanlar, saatlerce sayabileceğimiz nice isim bu binadan geçti. Buranın okul olması bizim için çok değerlidir. Burası çok önemli bir zemindir. Eğitim alan kişilerin de bu tarihsel zemini iyi görerek yaklaşacaklarına eminim. Buradan, tarihten gelen birikimi sahaya yansıtacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
‘YOL AÇMALIYIZ’
 
Kürt siyasetinin uğradığı saldırılara ve buna karşı direnişe de değinen Bakırhan, “İyi direniyoruz, iyi mücadele ediyoruz. 40 yıldır sistem karşısında direnmek kolay değil. Sosyal bilimcilerin cevabını bilmediği bir şekilde direniyoruz. Ama önümüzdeki dönemde sadece direnmek tek başına yetmiyor; iş yapmamız, model yaratmamız, halklara yol açan, geleceğe ışık olan bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor. Bugün burada belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz var. Eğitimi aynı zamanda sahaya yansıtacağız, halkımızla buluşturacağız. Çünkü yerel yönetimler, ideolojik-politik hattımızın direk sahaya yansıdığı bir alan. Çok iyi işler yapacağımıza, parti okulumuzun daha nitelikli ve kapsayıcı olacağına, sahadaki arkadaşlarımızın bu okuldan geçerek bir niteliğe sahip olacağına, bunun pratik sahaya yansıyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.