CHP 'hayvan katliamı' yasasını AYM'ye taşıdı

img
HABER MERKEZİ - CHP, 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
 
Yaşam savunucuları ve huhalefet partilerinin itirazlarına rağmen Meclis’te kabul edilen 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dava açıldı.
 
Bir heyetle AYM'ye giderek iptal başvurusunda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ardından açıklama yaptı. Günaydın, "Anayasa Mahkemesi'ni Yasaya yönelik yürürlüğün durdurulması ve iptali kararını gecikmeksizin vermeye davet ediyoruz" dedi. 
 
AKP'nin bu yasadaki tutumu ile vatandaşlarla belediyeler arasında yeni kamplaşmalar yaratacağını dile getiren Günaydın, "Sözü edilen sorumlulukları üstlenmekten kaçınan, yurttaşlar arasında ve yurttaşlarla belediyeler arasında yeni kamplaşmalar yaratmaya yönelik iktidar partisi tutumu, konuyu teknik, mesleki ve vicdani bir alan olmaktan çıkarmış, sosyolojik ve siyasi bir sorun alanına doğru sürüklemiştir" ifadelerinde bulundu. 
 
Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 30 Temmuz Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda 224 ret oyuna karşı 275 oyla kabul edilmişti.