* Barış ve Demokratik Toplum Grubu'nun silah yakma töreninden umutla ayrılan insan hakları savunucuları ve aydınlar, sürecin başarısı noktasında herkese sorumluluk düştüğüne işaret etti.
* Yeni dönemin stratejisinin "demokratik siyaset" olduğunu belirten TJA’lı Sebahat Tuncel, "Yeni dönemin temel güvencesi hukuk. Sayın Öcalan o yüzden ısrarla sürecin hukuki güvenceye kavuşturulmasını istiyor" dedi.
* Yazar Ahmet Faruk Ünsal, Abdullah Öcalan’ın bundan sonraki adımı demokratik siyaset zemini olarak tanımladığını belirterek, “Demokratik siyasetin yapılabilmesi için bir takım yasal ve anayasal düzenlemeleri yapılması lazım” dedi.
* Barış ve Demokratik Toplum Grubu'nun törenini değerlendiren yazar Mehmet Karakuş, "Hukuksal reforma ihtiyaç var. Bu yapılırsa süreç ilerler" dedi.
* Şirnex’te “Barış ve Demokratik Toplum Buluşmaları” düzenleyen siyasetçiler, halkta hukuki düzenlemelere yönelik beklentinin olduğunu aktardı.
* PKK’nin törenini değerlendiren DEM Partili Saliha Aydeniz, "Bu adım Kürt halkı için ikinci bir mücadele sürecinin yeni başlangıcı, kararlılığı anlamına geliyor” dedi.
* Cezaevinde iki kez kalp krizi geçiren hasta tutsak Mehmet Emin Çam'ın tahliyesi için yeni bir başvuru yapıldı. Çam'ın kızı Şimel Çam, "Her gün kötü bir haber alacak mıyız kaygısıyla yaşıyoruz" dedi.
* Zîlan Katliamı’nın üzerinden 95 yıl geçti. Yazar Mehmet Sadık Varli, "Katliamlara karşı süren mücadele zaferle taçlanmaya hazırlanıyor" diye kaydetti.
* Kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun failler yargılansın” eylemini Amed, Êlih ve Colemêrg'de sürdürecek. (12.00)
* Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'ndaki eylemlerinin 1059'uncusunu gerçekleştirecek. (12.00)
* İstanbul, Ankara ve İzmir’de, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla açıklama gerçekleştirilecek. (13.30)
* Amed ve Êlih’te, “Demokratik Toplum Buluşmaları” kapsamında halk toplantıları gerçekleştirilecek. (20.00)